Bestel de bundel

Eindelijk is het zover: de langverwachte bundel is uit. “Tong{riem” is een experimentele bundel die bestaat uit maar liefst tweeënzeventig gedichten over zeer uiteenlopende onderwerpen. Zo schrijft de auteur over Europa, vluchtelingen, Facebook, solliciteren, racisme, nationalisme, de liefde, de taal, verveling, zijn er een aantal verzen over Lissabon, de stad waar de dichter resideert, en Berlijn, waar de dichter acht jaar lang woonde.

tongriemTong{riem is bovenal een oproep om door het medium van exacte poëtische taal het leven en elkaar te verdragen en zelfs lief te hebben. Of de dichter is geslaagd in deze opzet, kunnen alleen de lezers beoordelen. Ikzelf heb gegronde twijfels of dit samenraapsel van onverzadigde humor, halfrijpe wijsheden en potsierlijke metaforiek de lezer meer kan bieden dan frustratie en een zuur gevoel.

Er is een zeer gelimiteerd aantal exemplaren van de bundel, dus haast u. Wanneer u de bundel nu bestelt, krijgt u een uniek, gesigneerd exemplaar thuisgestuurd. De bundel staat reeds op de short list van verscheidene gerenommeerde poëziewedstrijden en de auteur zit ontzettend op zijn nagels te bijten in afwachting van diverse prijsuitreikingen, die hem de erkenning geven waar hij zo om verlegen zit.

Wanneer je net als ik niet gelooft in die onzin van kunstmatige schaarste en prijzencultuur, kun je de bundel hier gewoon downloaden door op de nepkaft op deze pagina te klikken. Het is middelmatige poëzie, geaffecteerd met enkele schitterende beelden en in aanleg briljante ideeën. Laten we er niet moeilijk over doen.

Update: in september 2016 komt Tongriem 2 “uit”. Aanschouwt u hier zelf dit allegaartje van filosofische kwinkslagen, puberale grappen, politieke statements, poëticale onzin, over-the-top erotica en postmoderne teenslippers.