Over komrijm

komrijm is een initiatief van:

Kamiel Choi Taalfabriek
Kvk-nummer: 80537618
BTW-nummer: NL003454560B55
Telefoon: 06-84403047


Kamiel is een Nederlandstalige schrijver en dichter, eind jaren zeventig geboren in een Brabantse textielstad. Hij studeerde onder meer filosofie en schreef als jonge student oeverloze gedichten, die hij onregelmatig voor een getergd publiek proclameerde. In 2002 verhuisde hij naar Berlijn om in de ethiek te promoveren. Hij schreef daadwerkelijk alle letters van een dissertatie over Vrijheid en Verantwoordelijkheid bij Hans Jonas. In 2009 besloot hij te gaan reizen om genoeg gaten in zijn curriculum vitae te schieten dat hij gerust kon zijn, nooit op een saai kantoor te werk te worden gesteld. Hij maakte een reis rond de wereld voor lokale goede doelen en creëerde daarna een website genaamd kind mankind. Onderweg leerde hij zijn vrouw kennen, met wie hij in 2011 trouwde in Seoul, Zuid-Korea. In januari 2013 kreeg het stel een prachtig dochtertje, Miru. Na een mooie periode in Spanje, Portugal, Duitsland en Nederland wonen ze sinds maart 2017 in 망원, een wijk in Seoul, waar hij in een amateurorkest viool speelt, te vaak achter de computer zit, zijn dochtertje op de schommel zet en Koreaans leert.

Kamiel schrijft gedichten, verhalen, een satirische roman, essays, aforismen en recensies. De Nederlandse portie wordt trouw op deze website openbaar gemaakt (‘ gepubliceerd’). In de sectie Downloads vindt u werk dat het lot van de blogpost meent te mogen ontspringen.

Zie ook zijn anderstalige stuff op www.creativechoice.org: an attempt at English essays and poetic reverie in “meandering home“, deutsche Aphorismen unter denkentutnichtweh.creativechoice.org.

Kamiel schrijft ook voor meander magazine, ooteoote en platformplee.

Een reactie op “Over komrijm

Geef een reactie