Lijst van mooie woorden

bredero

De Nederlandse taal is een machtig instrument, en heeft een rijk koloniaal verleden. Scheepsladingen woorden zijn de havens van onze steden binnengelopen, en die woorden beklijven. Bovendien heeft de taal zichzelf steeds vlijtig bevrucht. Vondel, Bredero, Reve, Toonder. Veel van deze woorden zijn prachtig, actueel, sexy, en een plezier om herhaald in te zetten. Ik noem iets of iemand graag krakkemikkig, gedegen, aandachtig, opgewekt, uitstekend, vurig, woekerend, zalig, verkneukelend, amoureus, bezwerend, boertig, lieflijk, broos, brak, broeierig, deerniswekkend, des duivels, ellenlang, frivool, fijnproever, galant, hagelwit, joviaal, kortstondig,loeihard, mollig, nijver, oplettend, pril, querulant, ravenzwart, snedig, ternauwernood, vermaledijd, wasem.

Suggesties?

Geef een reactie