Open sollicitatie aan Greenpeace

Voor wie er oren naar heeft,

Onlangs stuitte ik in een online-tijdschrift voor reclamevakmensen op een advertentie waarin u op zoek bent naar een creatieve ‘aanpakker’ die Greenpeace Nederland komt helpen met het werven van supporters en donateurs.
Ik ben een veelzijdige zzp’er en juich het werk van Greenpeace meestal toe. Het lijkt mij een heel mooie uitdaging, de gevestigde NGO te gaan ondersteunen met het ontwikkelen, testen en uitvoeren van online en mobiele campagnes, het werken aan nieuwe innovatieve wervingstechnieken, een bijdrage leveren aan optimalisering van de huidige e-mailtrajecten, en meedenken over de strategie en helpen met AdWords-campagnes.

Ik ben digital minded, en overzie waar de online-wereld naartoe gaat. Ik heb een Master filosofie en Technische Informatica, en heb een proefschrift geschreven met het onderwerp “Vrijheid en verantwoordelijkheid“. Ik heb geruime ervaring als tekstschrijver/vertaler in de reclamewereld, alsmede kennis van SEO en SEA, Web Design, sociale media, en zoals boven vermeld een sterke affiniteit met Greenpeace. Ik ben communicatief vaardig, initiatiefrijk, resultaat- en klantgericht, en beheers de Nederlandse, Engelse en Duitse taal in woord en geschrift.

Er is echter een probleem. Het gaat om een baan op locatie, en ik kan om familiaire redenen niet in Amsterdam wonen. Ik ben als zzp’er vorig jaar naar centraal Portugal verhuisd en werk daar tot volle tevredenheid van mijn klanten.

Deze klanten zijn meestal commerciële instellingen, en die besparen graag op vaste contracten wanneer een zzp’er het werk net zo goed kan doen. Ik kan me niet goed met deze organisaties (banken, chemiereuzen, hotelketens) identificeren, en verlang zodoende naar zinvoller werk.

Ik heb de functie-eisen doorgenomen en deze zijn allemaal van achter een computerscherm – dat zich waar ook ter wereld bevindt – uit te voeren. Ik woon in een handige tijdzone en zit nooit op de weg – dus ik ben beter bereikbaar dan een forens die in de file staat (of in het vliegtuig naar Luxemburg zit).

Ik zou dolgraag willen meedenken, teksten willen schrijven, SEO en online-campagnes vlot willen trekken, een App willen ontwikkelen, willen meedenken over de IT-infrastructuur; in eerste instantie zelfs voor de eer iets voor Greenpeace te mogen doen, totdat u hopelijk besluit, vaker van mijn brein gebruik te willen maken. Wat de betaling betreft doe ik dan ook niet moeilijk (ik heb voldoende andere cliënten).

Het inhuren van een zzp’er zoals mijzelf heeft bijkomende voordelen:
1) Greenpeace kan zo haar kosten beter rechtvaardigen naar haar donateurs toe. Deze weten dat er iemand wordt betaald voor wat hij daadwerkelijk levert, en niet om op kantoor te zitten.
2) Ik woon en werk in Portugal in een duurzame omgeving: off-the-grid middels zonnepanelen, permacultuur, vegetarisch, hergebruik van grondstoffen, en delen van “bezit”.

In feite ben ik dus al begonnen met meedenken, en zou Greenpeace willen adviseren gebruik te maken van een dynamische pool zzp’ers, die door hun enthousiaste participatie in locale ecologische projecten bovendien het gezicht van de organisatie kunnen zijn wanneer het gaat om het werken aan een duurzame toekomst.

Met hartelijke groeten teken ik,

Kamiel M. Choi

services. creativechoice.org
c.v.

Geef een reactie