Gelegenheidsdichten

Voor 2 Euro per dichtregel schrijf ik een sonnet dat past bij mijn Cliënt als een Rembrandt in het Rijks
Gelegenheidsdichten doen we allemaal, maar daar gaat het hier niet om. Computers rijmen natuurlijk veel beter dan mensen met hun geautomatiseerde rijmwoordenboeken. Het gat in de markt waarvoor ik hier mijn springplak opstel is de te creëren behoefte aan echte poëzie, waar men vroeger genoegen nam met een sinterklaasversje. Zo’n rijmelarij was wat er werd verwacht, het leverde glimlachen op en een mild applaus. Na twee minuten, schuifelend langs het koude buffet, was men het voorgedragen vers volledig vergeten.

Poëtisch gehalte

Ik schrijf een gedicht met poëtisch gehalte waarvan de echo lang na zal blijven donderen onder uw pientere toehoorders, voor de prijs van een standaardvertaling van een vers van Boo de Ler. Wanneer u een ronde verjaardag viert, met pensioen gaat, er een achternicht gaat trouwen of u gewoon wilt ontdekken wie uw echte vrienden zijn omdat u net de jackpot heeft gewonnen – geef me uw mentale coördinaten door en ik schrijf een vers sonnet voor u, waar wijlen Dichter des Vaderlands Komrij van zou likkebaarden.

Garantie

Mocht het voornoemde donderen onder uw toehoorders, dat u volgens de daarop algemeen van toepassing zijnde richtlijnen met een stethoscoop dient te meten, uitblijven, garandeer ik restitutie van het volledige bedrag.

Geef een reactie