Bikinissine

Een paar dagen terug tijdens het zwemmen in het Strandbad Weissensee waren er weinig blote tieten en die hingen er treurig bij. De in stoflappen gehulde vrouwspersonen vielen me eigenlijk niet op, en toen ik hen gewaar werd, tussen gepiercete punks, ravottende honden, halfnaakte meisjes en homofielen met een t-shirt ‘addicted to 69’ in, jubelde mijn onderbuik over de diversiteit in deze stad en liep mijn hart over van mededogen. Ik ben een regenboogkind: hoe bonter gevederd hoe leuker. Zolang niemand zijn lievelingskostuum wil institutionaliseren en met de zeis van zedenmeesterij het kleurige kaf van onze diversiteit wil afhakken.

Ik kreeg zin om er een Adorno-achtige volzin over te schrijven, zo een waarop het fijn masturberen is. “Het volkssentiment dat voortkomt uit de algemene onvrede die de kop heeft opgestoken tijdens deze jaren van niet aflatende economische malaise, wordt juist door een triviaal onderwerp zoals het al dan niet tolereren van bepaalde vormen van lichaamsbedekking, gekanaliseerd en geeft de ontevreden burger plotseling een identiteit van waaruit hij zijn atavistische zondebokcultuur kan botvieren zonder gestigmatiseerd te worden als racist of reactionair, daar het voorwendsel van liberaal feminisme het debat in dezelfde mate versluierd heeft als het de islamitische vrouwen alleen in de waarneming van de dominante cultuur, niet echter in hun eigen realiteit zijn.”

laat ze in zeekoeienkostuum langs de grachten marcheren uit solidariteit met de slachtoffers van Halina’s obesocide

Who cares? Laat ze in aaneengeklonken tractorbanden te water gaan, laat ze in pekzwarte wigwams naar het stemhokje schuiven, laat ze in zeekoeienkostuum langs de grachten marcheren uit solidariteit met de slachtoffers van Halina’s obesocide, laat ze als Darth Vader de colleges urologie bevolken, laat ze in een dichtgenaaide vuilniszak in de tweede kamer zitten of in antibacteriële surfpakken autorijden;-

Weet er iemand trouwens hoeveel procent van de poldermoslima’s gestudeerd heeft? Lesbisch zijn? Een rijbewijs heeft? Een eigen bedrijf? Als we het dan toch over vrouwenonderdrukking moeten hebben, waarom zien we dan geen Meulenbelt met het mes op tafel deze statistieken onder Kuzu’s glimmende neus wrijven? Waarom moet een serieus maatschappelijk issue worden gereduceerd tot borrelpraat en het klimaat achter de dijken verpest, zodat we nog jarenlang zit opgescheept met boerkinizomers en zwartepietenwinters?

3 commentaren op “Bikinissine

    1. ik zou het ding niet te vuur en te zwaard verdedigen. ik wil de relevante emancipatiecijfers zien en alles doorspekt met drietieth
      umor

    2. ik ben het eens met Darya Safai; mijn strategie was reductio ad absurdum want natuurlijk zitten er geen volbedekte vrouwen in de colleges urologie of de tweede kamer.

Geef een reactie