Herpus in ze herzens

Ronnie bezigt graag grove taal. Dat is begrijpelijk, want intellectueel achtergebleven steuntrekkers hebben in Nederland geen andere functionele uitlaatklep. Hij moet oppassen wanneer hij zijn gezicht zwart schminkt en een leuk kinderliedje zingt. Als hij voor het azc bij hem om de hoek gaat staan met een spandoek, is de kans groot dat hij door de politie op zijn bakkes wordt getimmerd. Schrijft hij de verkeerde dingen op Twitter, dan kan een korting op zijn uitkering tot gevolg hebben. Een geringe snelheidsovertreding op de rijksweg kost hem 300 Euro, en wanneer hij die niet kan betalen mag hij de gevangenis in, waar zowel het eten als het televisieaanbod slechter is dan op het azc. Ronnie is boos. Ronnie zoekt een uitlaatklep.

Ik snap Ronnie wel. Ronnie probeert er nog iets van te maken. Kom op, Ronnie, laat ons samen de vrijheid van meningsuiting vieren. Jouw schitterende taalkundige vondsten doen mij telkenmale glimlachen.

Ik ben het zwijn dat naar jouw parels wroet.

P.s. Zwijnen leven trouwens in rotten, enkelvoud rotte. Misschien kun je daar nog iets leuks mee toen m.b.t. onze minister-president.

Geef een reactie