Goudeerlijke correspondentie

Geniet u vandaag van goudeerlijke correspondentie vanuit de maatschappelijke onderlaag!


from: kamiel choi <kamielverwer@gmail.com>
to: Eric Klaassen <eric@bloomamsterdam.com>

Hooggeëerde consultants van Bloom! Beste Eric Klaassen!

Gokkend op de mogelijkheid dat jullie behoren tot het soort adviesbureaus dat graag experimenteert en grenzen verlegt, zou ik jullie een voorstel willen doen:

ik bied sinds enkele jaren filosofische consultancy aan voor bedrijven. Filosofie is geen emotionele prietpraat en zweverij maar degelijk werk met begrippen, waar iedere menselijke onderneming baat bij heeft. Een goed geformuleerde, consistente en coherente visie is goud waard – en precies dat kan een filosoof bieden. Natuurlijk is iedereen een beetje filosoof, maar ik heb de Master’s (UvT 2003) en schreef een dissertatie.

Omdat mensen niet weten wat ze precies moeten met filosofisch advies en waarom het iets extra’s bijdraagt, bied ik mijn diensten aan op basis van no cure no pay. Als de klant het maar gelul vindt betaalt hij niet. Maar dat zal dus niet vaak voorkomen.

Ik weet wat u denkt: daar is toch geen vráág naar. Maar u weet dat er verschillende soorten klanten bestaan en sommigen willen graag een messcherpe sparringpartner – en dat is precies wat een filosoof is (tenminste diegene die niet in een universiteitskamertje zitten nagelbijten). Out of the box – bring it on.

Ik lees als een tierelier: economie, politiek, geschiedenis, milieu. Ik spreek mijn talen bijna zo goed als onze Frans Timmermans. Ik heb lang in Berlijn gewoond en daar ook als consultant gewerkt. In Seoul hetzelfde liedje (daar woon ik nu met mijn gezien).
Als bonus heb ik ervaring met websites en CMS SEO WordPress en de hele reutemeteut.

Al wat ik van u verlang is dat u een balletje opgooit bij een cliënt die volgens u bij me past, eentje die zijn bedrijfsfilosofie eens degelijk wil doordenken en formuleren voordat ze met sigma six trajecten kunnen beginnen, eentje die dat no cure no pay wel wat lijkt – zo eentje keert op uw kantoor terug als een herborene nadat ik hem onderhanden heb genomen

Let’s work together!

Met vriendelijke groeten!

Kamiel Verwer

p.s. het enthousiasme spat ervan af, maar ik moet ook gewoon een boterham verdienen voor mijn gezin


from: Eric Klaassen <eric@bloomamsterdam.com>
to: kamiel choi <kamielverwer@gmail.com>

Beste Kamiel,

Ik waardeer je inspanning maar zie helaas weinig mogelijkheden voor samenwerking op dit moment.

Groet, Eric


from: kamiel choi <kamielverwer@gmail.com>
to: Eric Klaassen <eric@bloomamsterdam.com>

Wat een lekker kort mailtje!

Mijnheer Klaassen, mag ik u een tip geven? U doet maar alsóf u de inspanning waardeert, maar schrijft holle frasen waaruit blijkt dat het u helemaal niet boeit! Zeg dan ook gewoon waar het op staat, bijvoorbeeld “je hebt geen idee hoe de wereld in elkaar steekt, flapdrol”.
Daar wordt iedereen wijzer van!

De groeten,

Kamiel

Geef een reactie