In maart eindelijk mijn kantoor op de rails!

Het is geen geheim dat ik graag reis. Een voertuig dat ergens naar toe gaat, en daar dan in zitten. Magie! De bestemming is niet zo belangrijk als de toevallige ontmoetingen en mooie ervaringen onderweg.

Zelfstandige kenniswerkers hebben geen echte kantoorruimte nodig. Zij kunnen overal werken met een laptop, een telefoon en handvol batterijopladers.

Daarom heb ik besloten om in maart een experiment te doen: ik ga kantoor houden in de trein, tijdens de daluren. Dit kost me € 106,00 incl. btw. Ik kan tijdens de daluren (9-16; 18:30-) onbeperkt reizen op alle trajecten in Nederland, zowel van de NS als andere aanbieders (behalve de Intercity express en internationale routes).

 

Daluren

Ik ben van het goede leven dus voor negenen zit ik nog thuis. De middagspits, tussen 16:00 en 18:30 kun je makkelijk vermijden door wat langer in een stad rond te hangen of ergens een kopje koffie te drinken als dat straks weer kan. En stap je om half 7 op de trein, kom je bijtijds overal (hoewel Leeuwarden-Maastricht en Delfzijl-Vlissingen de avondklok tarten). Het past dus precies: je kunt op tijd bij iedere lunchafspraak zijn, tussen de middag een van de prachtige toeristische stadjes bezoeken die ons land rijk is, en comfortabel op huis aan rollen in de avonduren.

 

Columns

Ik ben, zoals bijna alle Nederlanders, columnist in hart en nieren. Op deze plek zal ik tijdens het treinavontuur in maart regelmatig korte stukjes plaatsen over belevenissen in de trein, gespreksflarden, poëtische mijmeringen, en opbeurende woorden. Wellicht schrijf ik ook iets over de verkiezingen.  Ik moet zelf van de kieswijzer, een autoriteit die ik deemoedig duld, op de Partij van de Dieren stemmen. Het is verkiezingstijd en politici kunnen mij, naar Amerikaans model, inhuren voor hun campagne, mits zij erin toestemmen dat hun standpunten met ironie en zelfspot worden uitgevent.

 

Geef een reactie