20.000 mAh

Vanwege de hevige windstoten en de onwil daar vijf kilometer tegenin te fietsen was ik vandaag niet op kantoor. Ik werkte, net als de meeste Nederlanders, gewoon thuis, kon wat schrijfwerk afronden, wat telefoontjes plegen, en een pakketje aannemen (op mijn rijdende kantoor worden normaal gesproken geen pakketjes bezorgd).

Vandaag geen existentialistische overpeinzingen, maar een zeer praktische overweging voor mijn collega treinkantoorhouders. Stopcontacten of USB-aansluitingen zijn nog een zeldzaamheid in NS-treinen, en ik banjerde regelmatig een sprinter van voor naar achter door om een vrije plek aan te treffen naast de felbegeerde stroomvoorziening. Dat gaat dit jaar allemaal veranderen, wanneer de ICNG zijn intrede doet, eerst van Breda naar Amsterdam, dan van Eindhoven naar Den Haag. Eerste en tweede klas is uitgerust met wifi en USB.

Ik heb nog niet het voorrecht gehad om met een ICNG te reizen, maar ik beloof bij dezen dat ik er op deze plek over zal schrijven.

In de tussentijd raad ik iedereen die met een mobiele telefoon of tablet werkt, een powerbank aan te schaffen van minimaal 20.000 mAh, en deze ieder weekend aan de ketting te leggen. Op die manier zorg je ervoor dat je nooit zonder stroom zit. De powerbanks met een wat grotere capaciteit zijn een beetje zwaarder, maar dat heb ik er graag voor over. Als je de volgende keer met een lege telefoon in een oude Intercity zit, zou het zomaar kunnen dat ik in dezelfde trein zit, en dan mag je je telefoon bij mij aan de powerbank laten uithuilen.

(Daar kunnen we een systeempje van maken, een powerbank-netwerkje. In zoals bijna alle goede ideeën bestaat dit al. Hopsakee!)

Geef een reactie